content image

Activiteiten

Behandeling

In haar behandelingen  maakt Désirée Groen  gebruik van manuele lymfedrainage en lymftaping. Zonodig worden deze behandeltechnieken gecombineerd.

Voor de behandeling met manuele lymfedrainage kan gedacht worden aan o.a.: herstel na  sportblessures, littekens, stress, huidproblemen, restless legs, migraine en chronische sinusitis.

Lymftaping is het op een specifieke manier aanbrengen van een speciaal soort tapemateriaal met als doel het verbeteren van de lymfecirculatie.Goede resultaten zijn te verkrijgen bij de afvoer van vocht uit een oedemateus gebied en bij de behandeling van littekens. In combinatie met lymfedrainage zorgt lymftaping voor een continue drainage-effect.

content image

Opleidingen

In het privé-opleidingstraject is het mogelijk om de lymfedrainage van hals/gezicht te leren of  van het gehele lichaam, alsmede de technieken van Lymftaping.

Daarnaast behoren bij- en nascholing lymfedrainage en examentraining voor de Anbosregistratie tot de mogelijkheden.

De privétrainingen manuele lymfedrainage en lymftaping worden gegeven in de praktijk in Leidschendam of op locatie. Een cursus op maat is altijd bespreekbaar, mits er basiskennis anatomie/fysiologie/pathologie aanwezig is. Als docent anatomie/fysiologie kunnen hiaten in deze kennis door Dédirée Groen bijgespijkerd worden.

Als free-lance docente verzorgt  Désirée Groen  voor diverse opleidingsinstituten een compleet opleidingstraject, losse cursus of workshop lymfedrainage, eventueel in combinatie met lymftaping.  Voor informatie hierover kan contact worden opgenomen met het betreffende opleidingsinstituut. Hun gegevens staan vermeld onder de button 'Cursusagenda'.   

Themadagen en workshops

  •  Manuele lymfedrainage en lymftaping bij cosmetische chirurgie 
  •  Manuele lymfedrainage en lymftaping bij  hand/pols problematiek
content image

Advies en Ontwikkeling

Supervisie  
Voor gediplomeerde MLD-masseurs en oud-cursisten bestaat de mogelijkheid om advies in te winnen voor problemen die zich in hun praktijk voordoen op het gebied van de lymfedrainage en lymftaping.

Voor langdurige supervisie wordt een klein vergoeding berekend.

DVD Manuele lymfedrainage
Désirée Groen heeft in eigen beheer 3 DVD's opgenomen, allen volgens de Dr. Voddermethode.Op de eerste DVD wordt de behandeling van hals en gezicht uitvoerig en gedetailleerd in beeld gebracht. Op de tweede DVD wordt de behandeling van het gehele lichaam getoond.De derde DVD toont de Speciale Technieken van de MLD. Alle DVD's zijn via email te bestellen.

Syllabus
Voor alle opleidingsaktiviteiten is er eigen cursusmateriaal ontwikkeld. De syllabi van MLD gezicht, van MLD lichaam en van de Cosmetische MLD zijn via email te bestellen.