Nieuws

Per 1 juli 2015 heb ik mijn werkzaamheden voor IVS Opleidingen Dordrecht beeïndigd.

Het traject Lymfetherapie volgens de ORIGINELE methode Dr. Vodder dat ik persoonlijk ontwikkeld en de afgelopen jaren met veel succes uitgevoerd heb zet ik voort bij MYOS Opleidingen in Utrecht (lokatie direct naast de A2).

Op 21 september aanstaande  start daar weer de eerste leerlijn van de opleiding Lymfetherapie.

Deze leerlijn kan een vervolg krijgen in de tweede leerlijn die op 9 november start.

Aan het einde van de tweede leerlijn is het mogelijk om het diploma MYOS Lymfetherapie te verwerven, uniek in Nederland!

 Cursisten  die eerder van mij de MLD technieken voor hals, arm en been geleerd hebben kunnen probleemloos instromen in de tweede leerlijn bij MYOS die naadloos aansluit bij hun eerder verworven kennis en (vooral) praktijkvaardigheden.

LET OP!!  Er bestaat veel onwetendheid over de verschillen in de uitvoering van de technieken MLD . Veel behandelaars /opleiders vermelden de naam Vodder, maar volgen een afgeleide hiervan, die vaak aanzienlijk afwijkt van de ORIGINELE methode Dr. Vodder waarin ik geschoold ben en die mijn fundament en leidraad vormt in al mijn trainingsactiviteiten MLD. Dit betekent naast de behandeling van oedemen ook veel aandacht voor  balans tussen ortho- en parasympaticus, de eenheid van lichaam en geest, versterken van het immuunsysteem  en de grote invloed die MLD daarop heeft. Zie voor verdere informatie ook onder de button "Wat is MLD "?

De opleiding MYOS Lymfetherapie is geaccrediteerd door verschillende beroepsorganisaties.

Kijk voor verder informatie op  www.myosopleidingen.nl of neem contact met mij op via info@desireegroen.nl

Uiteraard blijft het ook mogelijk om (delen van) de opleiding Lymfetherapie te volgen als privé/maatwerk traject via Désirée Groen Massagetherapie en Trainingen. Dit traject kan gevolgd worden in Leidschendam of op de eigen lokatie. Informeer vrijblijvend naar mogelijkheden en kosten.